Met mijn nichtje ben ik onze stamboom aan het uitpluizen. Toch wel bijzonder, dat de trouwaktes en geboorteaktes van mijn verre voorouders gewoon op het internet te bekijken zijn. Het is allemaal niet heel schokkend. Mijn bet-overgrootvader was barbier, diens vader kleermaker.
Totdat ik in een stamboom van een wildvreemde plots lees ik dat mijn bet-over-over-grootmoeder een afstammeling is van Karel de Grote. Wauw. Dus ik stam af van ‘De vader van Europa’, zoals hij nogal eens genoemd wordt. Dat is bijzonder.

Een paar internetpagina’s verder lees ik dat Karel de Grote 4 echtgenotes heeft gehad en 6 minnaressen. Daar kwamen 19 kinderen uit. Ik blijk niet bepaald de enige afstammeling: de schatting is dat maar liefst 4 procent van de Europese bevolking een nazaat is van Karel.
Ik val hard van mijn zojuist gecreƫerde voetstukje.